Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Hes Kodu Nedir? Hes Kodu Nasıl Alınır?
Ülkemizde salgının yayılması ile birlikte ivedi bir şekilde HES Kodu kullanımı artmıştır. Peki hes kodu nedir? Hes Kodu Nasıl Alınır? bu gibi soruların cevabını bu makalede sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım. Salgından dolayı vakaların git gide artması ve önüne geçilememesiyle birlikte hes kodu uygulamasına geçilmiştir. Ülkemizde bir yandan vaka sayıları artarken bir yandan da iyileşenler elbetteki oluyor. Sizin sağlıklı olup olmadığınızı daha önce kronik bir teşhis konulup konulmadığı denetleyen hes kodunu hayat eve sığar uygulamasından kolaylıkla alabilirsiniz. Otobüslerde, sokaklarda, avm girişlerinde ve hemen hemen her yerde devletimiz tarafından zorunlu hale getirilen hes kodunu sizde bu makale sayesinde alabilirsiniz.

Hes Kodu Nedir?

Hes, Hayat Eve Sığar uygulamasının baş harflerinden oluşturulan bir kelimedir. Ülkemize koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı andan itibaren, devletimiz tarafından geliştirilen bu uygulama sizin sağlıklı olup olmadığınızı gösteriyor. Aynı zamanda Hayat Eve Sığar uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirerek etrafınızdaki riski kişileri alanları ve bölgeleri rahatlıkla görebilirsiniz.
Not : Vakaların artması ile birlikte Hes Kodu almak zorunludur.

Hes Kodu Nasıl Alınır?

Covid-19 kapsamında oldukça önem arz eden bu kodu alabilmeniz için üç yöntem bulunmaktadır. Size kolay gelen yöntemi seçip hes kodunuzu sorunsuz alabilirsiniz. Şimdi hes kodunuzu alabilmeniz için gereken yöntemleri açıklıyorum.

HES Kodunuzu;
  • Android cihaza sahipseniz, Google Play Store uygulamasından Hayat Eve Sığar uygulamasını aratarak cihazınıza indirebilirsiniz. İOS Cihaza sahipseniz, App Store uygulamasından da indirebilirsiniz.
  • HES yazıp aralarında boşluk bırakarak T.C Kimlik Numaranızı, ardından T.C Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini ve hes kodunuzun kaç gün geçerli olmasını istiyorsanız bir boşluk bırakarak geçerli olmasını istediğiniz gün sayısını girebilirsiniz. Ardından bu mesajı 2023'e gönderin.

  • Mavi Kartlı veya T.C Kimlik Numarası 97,98,99 ile başlayan kişiler ise farklı bir yöntem ile hes kodu almaktadırlar. Eğer sizde de bu durum mevcut ise, HES yazıp aralarında sırasıyla boşluk bırakarak T.C Kimlik Numarası, Doğum Yılı ve geçerli olmasını istediğiniz paylaşım süresini (gün olarak) yazmanız gerekiyor. Ardından bu mesajı 2023'e gönderin.

  • İsterseniz e-devlet üzerinden de hes kodu alabilirsiniz. E-devlet üzerinden hes kodu almak isterseniz, Hes Koduna ait tüm işlemleri detaylı bir şekilde kolaylıkla yapabilirsiniz. Hes kodu oluştur, hes kodu sil, hes kodu sorgula, hes kodu detayları gibi işlemleri tek tıkla rahatlıkla yapabilirsiniz. E-devletten hes kodu almak için tıklayın..
  • E-devlet üzerinden 18 yaş altı çocuklar içinde HES Kodu alabilirsiniz.

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Yorum Gönder

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4