Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Online Oyun Tavsiyeleri 2021

Teknolojinin gelişmesi ve insanların yoğun ilgisinin internet ortamına yönelmesi ile birlikte online oyunlara talep oldukça fazla. Birçok sitede online oyunlarla ilgili makaleler bulunmaktadır. Bende sizlere bu makalede online olarak oynayabileceğiniz güzel oyunlar önereceğim. Pandemi dönemlerinde evde vakit geçirmek için gerçekten güzel oyunlar bulunmakta. Bu oyunları arkadaş gruplarınız ile oynayabilir, internet üzerinden takımlar kurabilirsiniz. 

Online Oyun Tavsiyeleri 2021

Bilindiği üzere öncelikle internet ortamında online oyun kategorisinde klasikleşmiş fakat aynı zamanda efsane haline gelmiş oyunlardan biraz bahsedelim. Klasikleşmiş bile olsa bu oyunlara özellikle makalede yer vermek isterim. Sebebi ise, zamanla güzel grafikli ve oynanası oyunlar çıksa da birazdan bahsedeceğimiz oyunlardan alınan tat hiçbir oyundan alınamamaktadır. Klasik ama efsaneleşmiş olan online oyunlara öncelik verecek olursak;

1. Metin2 - Doğuya Has Macera MMORPG

Metin2 oyununun ilk piyasaya sürülme tarihi 2004 yılıdır. Bu yıllarda oldukça popüler olan bu oyun günümüzde hala popülerliğini sürdürmektedir. Birçok oyuncu farklı farklı oyunlar denese de Metin2'nin ayrı tadı olduğunu bilmektedir. Sizde online oyun listesinde yer alan bu oyunu daha önce hiç oynamadıysanız kesinlikle başlamalısınız. Çok oyunculu online istemcili yapısı ile ilk olarak 2005 yılında Kore'de yayınlanmıştır. Yayınlandığı tarihten itibaren kısa zamanda gerçek anlamda online sayısını çoğaltarak, neredeyse ilk çıktığı sıralarda online oyun kategorisinde tek el olmayı başarmıştır. Metin2 Türkiye sunucusunda oyuna başladığınızda 1 Level olarak başlarsınız, çevrenizdeki mobları (hayvanları) keserek seviyenizi arttırırsınız. Karakterinizi geliştirdikten sonra arkadaşlarınızla bir araya gelerek lonca oluşturabilir, diğer topluluklara savaş açabilirsiniz. 

2. League Of Legends 

Günümüzde online oyun denildiğinde genel olarak akıla gelen oyunlardan birisi de League Of Legends'dır. Oyun içerisinde hikayelerle kahramanlar oluşturulmuş, yetenekleri ise hikayeye uygun bir şekilde dizayn edilmiştir. MOBA oyunu olan League Of Legends'ta kabaca anlatmak gerekirse, birkaç krallıktan bahsedilir. Krallıklardan çıkan şampiyonlar özel yetenekleri ile, rakiplerine karşı bölgelerini savunurlar. Oyunun hikaye döngüsünün temeli bu şekildedir. Hikayenin akışına göre oyun yapımcısı olan Riot Games, yeni yeni kahramanlar ve kahramanlara özel yetenekler geliştirir. Bu kahramanlara özel sinematik videolar yayınlanır. Yılbaşı gibi özel günlerde oyun içi ödüller ve görevlerde artış olur. Oyun içerisinde görevlerle kazanabileceğiniz Mavi Öz ile market bölümünden şampiyonları satın alabilirsiniz. Geçen sezonlarda hesabınızı maximum 30 levele kadar kasabiliyorsunuz. Fakat Riot Games, oyuncuların hesaplarını daha iyi geliştirebilmeleri daha fazla oyunla iç içe olabilmeleri için level sınırını kaldırmıştır. Takımlar 5 kişiden oluşur. Harita üzerinde 2 takım bulunuyor. Bu takımlar mavi ve kırmızı takım olarak adlandırılır. Takımların 3 kolidoru ve 1'er tane de ormanı bulunuyor. Pandemi döneminde arkadaşlarınızla grup kurup, rakibinizi alt edebilir. Dereceli maç oynayarak hesabınıza lig kazandırabilirsiniz.

3. MineCraft

Oyun içerisinde hayatta kalma mücadelesi vermeye ne dersiniz? Arkadaşlarınızda yeniden dizayn edebileceğiniz bir dünya düşünün. Tamamen sizin olduğunuz bir dünyaya oyun tarafından gönderiliyorsunuz. Ve bu dünyada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Öncelikle benden size bir tüyo kesinlikle karanlık bölgelerde tek başınıza kalmayın. Açlığınıza dikkat edin. Avlayabildiğiniz kadar hayvan avlayarak acıktığınızda yiyebileceğiniz bir şeyler bulun. Dünya üzerindeki her şey bloklardan oluşmaktadır. Blokları kırarak şekillendirebilir, etrafınızdaki toplayacağınız ham maddelerden dönüşüm masası yapabilirsiniz. Dönüşüm masası sayesinde balta yapabilir, keseceğiniz ağaçlardan ev yapabilirsiniz. Karanlıkta ya da yalnızken geceleri dolaşan yaratıklara yakalanmamanız gerekiyor. Yaratıklar sessizce size yaklaşabilir ve sizi öldürebilir. 

Oyun içerisinde yapılmış bir villa



Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Yorum Gönder

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4