Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Pandemi Döneminde İzleyebileceğiniz Filmler #1

Bilindiği üzere pandemi döneminden dolayı hepimiz evlerimize kapandık. Ev içerisinde hiçbirşey yapmadan daha bir kötü hissediyor insan. Bundan dolayı size çok güzel önerilerimin olduğu makaleler sunacağım. Fakat ilk olarak herkesin aklına gelen fikir film izlemek olduğundan, sizlere pandemi döneminde izlenecek filmler ile ilgili liste hazırlamak istedim. Makalede listeleyeceğim filmlerle ilgileneceğinizi izlerken keyif alacağınızı düşünüyorum.

1. Old Boy - İhtiyar Delikanlı [2003]


Film Konusu : Film içerisinde bir kaçırılma senaryosu işlenmektedir. Bu kaçırılma senaryosunda ilginç olaylar gerçekleşir. Tüm gizem Oh Dae-su adında birinin yağmurlu bir gecede kaçırılması ile başlar. O yağmurlu geceden sonra Oh Dae-su'nun hayatı yerle bir olur. Düşünün, bir odadasınız ve odada sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanlar bulunmakta. Bu odada tek başınıza tam olarak 15 yıl yaşıyorsunuz. Esir alındınız ve 15 yıl boyunca aklınızı kaybetmemeniz için şizofren ilaçları kullandırılıyorsunuz. Çok sevdiğiniz bir eşiniz var, ölüm haberini odanızda bulunan televizyondan alıyorsunuz. Oh Dae-su o yağmurlu gecede birileri tarafından esir alınıyor ve ne kadar esir alındığı söylenmiyor. Acaba 15 yıl o odada yaşayacağı söylenseydi dayanabilir miydi?






2. Busan Treni - Zombi Ekspresi [2016]


Film Konusu : İnternet üzerinde flimi ''TRAIN TO BUSAN'' adı ile bulabilirsiniz. Yeon Sang-ho yapımcılığında çekilen film, Güney Kore'de geçmektedir. Korku teması seven izleyicilerin kalbini çalacak olan bu film, hayatta kalabilme mücadelesi içerir. Her şey yolunda giderken sebebi tam olarak bilinmeyen bir sebepten dolayı bir virüs yayılımı gerçekleşir. Yıkıcı bir yapıya sahip olan bu virüs tüm Güney Kore'yi etkisi altına alır. Hızla ülkeyi etkisi altına alan bu virüs dışarıda birçok kişiyi ele geçirirken o sırada Seul'den Busan'a gitmekte olan tren içerisindeki yolcular hayatta kalmaya çalışır. 

3. 12 Angry Man - 12 Öfkeli Adam [ 1957 ]


Film Konusu : 1957 yapımı bu film, gerçekten sizleri ekranları başına kilitleyecek cinsten. Amerikan yasalarına göre herhangi bir suç olayında ya da karar verilmesi gereken durumlarda, belirlenen jüri üyeleri tarafından bir yola varılır. Senaryoda babasını öldürmüş bir çocuk yer alır, hali ile bu duruma seçilen jüri üyelerinin yön vermesi gerekir. Jüri üyeleri karar vermek adına öncelikle birbirlerini ve kişiliklerini tanımlamak adına bir odaya girerler. Bu odada her jürinin farklı kişilikleri ve farklı bakış açıları bulunduğundan karmaşalar oluşur. Vardıkları sonucu ve yaşanılan olayları detaylı bir şekilde izlemenizi öneririm. Filmde gözlemleyeceğiniz olaylar önyargının ne demek olduğunu net bir şekilde açıklayacaktır.

Bu makalede yer alan filmlere ulaşmak ve izlemek istiyorsanız http://www.filmbaksana.xyz/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Filmler ile ilgili görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.
  1. Gayet güzel bir paylaşım olmuş umarım bu filmleri izleyecek insanlar için faydalı olur elinize sağlık

    YanıtlaSil

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4