Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

2021 Asgari Ücret Belli Oldu!

Bu sene içerisinde birçok faktörde alım gücünün azaldığını alınan maaşların daha ele geçmeden birçok sebep yüzüne eridiğini hepimiz gördük. Bundan dolayı resmi kurumlarım açıklamış oldukları enflasyon ve yoksulluk oranları bize gerçekçi gelmedi. Halkın bu zorlukların oldukça fazla hissedildiği asgari ücret komisyon kurulunda olan bazı kurumlar tarafından görüldü ve bu duruma göre öneri sunuldu. Asgari ücretin bu sene olduğu gibi önümüzdeki senede yetersiz olacağını hepimiz gayet net bir şekilde biliyoruz. Bundan dolayı birçok kurum 3 bin liranın üstünde olmasını önerdi. Asgari ücret görüşmeleri ise birkaç aşamada nihayet gerçekleşti.

2021 Asgari Ücret

Aile ve Sosyal Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ülkedeki yoksulluk artık bir sorun olmaktan çıkmıştır ifadesini kullandığında ortalık karışmıştı. Çünkü bu sözleri kullanmadan önce eline aş ve iş yazarak intihar eden bir vatandaşımız vardı. Bu haberi göre göre bile bile bu ifadelerin kullanılmasına şahsi olarak bende bir anlam veremedim. Aynı zamanda CHP ve İYİ Parti'de net asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiğini önerdi. 

2021 Asgari Ücret Belli Oldu!

Yapılan komisyon toplantıları neticesinde nihayet asgari ücret rakamı belli oldu. Açıklanan asgari ücret rakamı işçiyi ve en az 3000 TL olması gerekiyor diyen kurumları tatmin etmedi. Haliyle ülkemizde pandemi dolayısıyla fiyatların yükselmesi ve işsizlik oranında artması ile hayat otamatikmen pahalılaştı. Toplantı sonucunda açıklanan asgari ücret ise; brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş, olarak belirlenmiştir. Bakan Selçuk ise, asgari ücretin tam olarak 500 TL arttırıldığını, yüzde 21,56 oranında zam yapıldığını ifade etmiştir.

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Yorum Gönder

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4