Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Covid-19 ve Turizm Sektörü

Çin'in Wuhan kentinde başlayan dünyanın baş belası olarak tanımladığı, birçok kesiminde insanlığın azmışlığından ya da yoldan sapmışlığından dolayı Allah tarafından gönderilen ders olarak nitelendirdiği koronavirüs birçok sektörü olumsuz olarak etkilemektedir. Ülkemizde zaten işsizlik üst düzeydeydi ve insanlar bir şekilde geçimini sağlamaya çalışıyordu. Korona virüsünün de dünya yayılması ile birlikte adete insanlar artık temel ihtiyaçlarını karşılayamaz oldular. O kadar çok vaka oldu ve ölen oldu ki, artık sayısal olarak veriler bile verilemiyor. Açık olan yerler belirli saatlerde zorunluluktan dolayı açılıyor. Hala aşısı varmı yok mu soruna cevap bulamadığımız bu salgının en çok darbe vurduğu sektör turizm sektörü olmuş gibi görünüyor.


Covid - 19 Turizm Sektörüne Ne Kadar Zarar Verdi?

Birleşmiş milletler merkezli Dünya Turizm Örgütü 2020 yılında turizm sektörünün en kötü yılını geçirdiğini açıkladı Dünya Turizm Örgütünün raporlarından bir oran vermek gerekirse, 2020 yılının ilk 10 ayı içerisinde uluslararası seyahat yapan insanların sayısı yüzde 72 oranında azaldı. Korona virüsün ortaya çıkmasıyla turizm sektörünün çok kötü halde olduğuna vurgu yapılan raporda sektörün 1990lı yıllara döndüğü dile getirildi. 2020'de turizm sektörünün net olarak kaybı ise, 935 milyar dolar olarak belirtildi.

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Yorum Gönder

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4