Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Sagopa Kajmer Kimdir?

17 Ağustos 1978 Doğumlu olan gerçek adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer, Samsun doğumludur. Eğitim dönemlerini samsunda tamamladı. Ardından yaşadığı yerde yani samsunda yerel bir radyoya girerek DJ’liğin temellerini atmaya başladı. Bu süreç içerisinde bir yandada üniversiteye hazırlanan Yunus Özyavuz, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazanarak İstanbul’a olan yolculuğuna başladı. Edebiyat Fakültesinde Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bölüm 1.si olarak bitirdi ve en iyi derece ile mezun oldu. Mezun olduktan sonra sözlerin ve kalemin gücüne inanan Yunus Özyavuz, 1988 yılında Kuvvetmira adı verdiği rap alanında güzel müzikler icra edeceği grubunu kurdu. Aynı zamanda Silahsız Kuvvet adıyla bu grupta yer aldı. 1999 yılları sırasında çıkarmış olduğu ilk albümü Yeraltı Operasyonunda yer aldı. Günümüze kadar ulaşan müzik yolculuğu sırasında birçok mahlas kullandı. 2005 yılında kendi plak şirketi olan Melankolia Müzik’i kurarak 2006 yılında Melankolia Müzik etiketini kullanarak Kafile albümünü çıkardı. 1 Ağustos 2006 tarihinde Esen Güler ile evlenerek İkimizi Anlatan Bir şey albümüne ilk adımlarda böylece atıldı. Ardından Yayınlanmış olan albümleri yada parçaları listeleyecek olursak;

  • 2008 Kötü İnsanları Tanıma Senesi
  • 2009 Şarkı Koleksiyoncusu
  • 2010 Bendeki Sen Albümü
  • 2011 Saydam Odalar Albümü
  • 2013 Kalp Hastası Albümü
  • 2017 Ahmak Islatan Albümü
  • 2019 Sarkastik EP Albümü yayımlandı.

Tüm bu albümlerden sonra yıllar geçtikçe eskimeyen tarzı ve her şarkıda kendisine hayran bırakan yapısıyla 12 Haziran 2020 tarihinde Patron ile yapmış olduğu Siyah isimli teklisi yayımlandı. Yapmış olduğu beatlerle ve yazmış olduğu sözlerle herkesi canı yürekten etkileyen müzisyen, 17 Temmuz 2020 tarihinde ise Faruk Sabancı ile Bu Sen Değilsin teklisini yayımladı. Dinleyicilerinin yorumlarına göre çıtayı her şarkısında daha da arşa çıkaran Sagopa Kajmer benimde gerçekten hayranı olduğum ve yakından takip ettiğim bir müzisyendir. Son olarak ise, 17 Ağustos 2020 doğum gününde kuzeni Gökhan Özyavuz ile yapmış olduğu 5 parçadan oluşan Yunus EP isimli albümünü yayımladı. İnternet ortamında bu albüm gerçekten olumlu tepkiler aldı.

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Yorum Gönder

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4