Bloguma Hoşgeldin!

resimjpg Kişisel olarak açmış olduğum blogumu genel bir kütüphane olarak adlandırılıyorum.
Yayınlamış olduğum makalelere yorum yaparak bana kahve(kahve) ısmarlayabilirsiniz.
  • Blog içerisindeki her türlü alanı geliştiriyorum.
  • Makaleleri güncel tutarak bilgileri anında aktarıyorum.
  • İçerikler üreterek özgün çalışmalar oluşturuyorum.
  • Günümün büyük bir kısmını blogumda harcıyorum.

Makale Nedir? Makale Nasıl Yazılır?


 Makale kelimesi genel  olarak özetle tanımlanmak istenirse, herhangi bir konu ve bir başlıkla alakalı yazılan metin bütünüdür. Günlük hayatımızda birçok konuyu araştırırken ihtiyaç duyduğumuz araçlardan biriside internet siteleridir. İnternet sitelerinde belli bir konu hakkında  makale yazabilmek için, öncelikle konu ile ilgili bilgi sahibi olunmalıdır. Böylelikle makale bilinerek analiz edilerek yorumcul  bir şekilde yazılabilir. Makaleler yazılırken sade ve gerçekten anlamlı cümlelerden oluşmalıdır. Bahsettiğim şekilde yazılan makaleler ziyaretçiyi ve araştırmacıyı mutlu edebilecek potansiyelde makalelerdir.


Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli

  • Öncelikle dediğim gibi makalede sade olmak yorumcul olarak okuyanı sıkmamak, okuma sonucunda  okuyana istenilen bilgiyi sunmak önemli bir faktördür. Bunun için;
  • Anlatımda sade olduğu kadar yoruma dayalı öğretici bir format uygulanmalıdır.
  • Somut özellikler metin içerisinde ön planda olmalı yani anlatılmak istenin açıkça anlatılmalıdır.
  • İstenildiğinde her türlü konu ile ilgili makale yazılabilir. Makaleler istendiği zaman her türlü platformda yayınlanabilir. Doğru yazılan makaleler hedef kitleye her türlü ulaşır.

Makale Yazımında Altın Tavsiyeler

Konu ile alakalı araştırmalarınız tamamlandığında veya makalenizi tamamladığınızı düşündüğünüzde mutlaka noktalama işaretlerini kontrol edin. İnternetten makale yazarlığı yaparak kazanç sağlayan birçok kişi bulunmakta. Özellikle bu kişilerin büyük bir kısmı makaleleri tamamladığı zaman tekrardan okur. Tekrardan okunmasının sebebi ise, anlam kayması noktalama işareti gibi hataların düzeltilmesidir. Büyük bir kesim öncelikle bilgi sahibi olur ve makale yazmak için word programını açar. Word programına anladığını kendince yorumlayarak, konunun gerçekliğinden uzaklaşmadan yazılır. Makale yazarken 3 adet başlık biçimi kullanmak en sağlıklı olan yöntemdir. Bu 3 başlığı giriş gelişme sonuç bölümleri olarak adlandırabiliriz. Örneğin blogger ile alakalı bir makale yayınlamak istiyorsak ve bu gerçekten yararlı bir makale olmalıysa başlık bütünü şu şekilde olmalıdır: 
  • Blogger Nedir? (Konunun giriş kısmı)
  • Blog Nasıl Açılır? (Konunun gelişme kısmı)
  • Blog Teması Nasıl Düzenlenir? (Konunun sonuç kısmı)

Subscribe Our Newsletter

Makaleye yorum yaparak destek olabilirsiniz. Yapılan yorumlar kişinin kendi sorumluluğundadır. Küfür, hakaret içeren yorumlar otomatik olarak silinecektir.

Reklam Alanı 1

Reklam Alanı 2

Reklam Alanı 3

Reklam Alanı 4